Duyuru
Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği ve Eczacılık Programlarına Başvuracak Adaylar İçin Önemli Duyuru
29 Haziran 2021 | 16:00

Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Ve Eczacılık Programlarına başvuracak adaylar SAT Reasoning, SAT Subject Test ve İran Pişdaneşgahi puanlarında aşağıdaki kurallara dikkat etmelidir. Aksi takdirde başvuruları reddedilecektir.

SAT Reasoning

Tıp, Diş ve Eczacılık Programlarına Başvurabilmek için 1600 Puan üzerinden en az 1400 Toplam Puan almış olmak.

SAT Subject Test

Tıp Diş ve Eczacılık Lisans Programları: en az 600 “Math 2” puanı ve kimya ya da biyoloji subject testlerinin birinden en az 700 puan almış olmak.

İran

2018-2019 Akademik yılından önce liseden mezun olan adaylar için:

Dörtyıllık lise eğitimi sonunda verilen merkezi bitirme sınavı (Dabiristan) ortalaması ve Üniversite Öncesi Eğitimi (Pishdaneshgahi) bitirme notu Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi için 20 üzerinden en az 18 olmalı.

2018-2019 ve sonraki akademik yılından sonra liseden mezun olan adaylar için:

12. Sınıf mezuniyet ortalaması Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi için 20 üzerinden en az 18 olmalı.